Jegyzőkönyv
a MIE Elnökségének 2021. június 8-i üléséről
 
Vissza a Közhasznú oldalra

Helyszín:

Időpont:

online

13.00 óra


Jelen voltak:


Dr. Szecskay András elnök
Dr. Pethő Árpád ügyvezető elnök
Dr. Legeza Dénes alelnök
Dr. Lukácsi Péter alelnök 
Dr. Bacher Gusztáv
Dr. Faludi Gábor
Dr. László Áron
Dr. Sorosi Gyula
Dr. Sóvári Miklós
Dr. Szamosi Katalin elnökségi tagok    
Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke, állandó meghívott
Dr. Kovári Zoltán szabadalmi ügyvivő, ügyvezető
Jamrik Péter (NOVOFER Alapítávány)
Racsek Zsóka ésVáradi Nóra


Távollétét kimentette:

Ravadits Imre alelnök

 

Az ülést Dr. Szecskay András elnök vezette.

 

Napirend:

 

1. NOVOFER Alapítvány tájékoztató

Jamrik Péter ismertette az alapítvány célját, működését: A NOVOFER Távközlési Innovációs Zrt megalakulása óta foglalkozik az innovációs folyamat valamennyi láncszemét képviselő tevékenységek koordinálásával, a műszaki-szellemi élet kiválóságainak fokozott erkölcsi elismertetésével.

Az Alapítvány létrehozása is ezt a célt szolgálta, azonban az évek során tevékenységét jelentősen kiterjesztette.

Az alapítvány idén júniusban ünnepli Gábor Dénes születésének 120. évfordulóját, majd a jövő év decemberében lesz 50 éve, hogy átvette a fizikai Nobel-díjat. A NOVOFER Alapítvány a Műszaki Szellemi Alkotásért kuratóriuma úgy határozott, hogy a köztes másfél esztendős időszakot a tartalmas és újszerű emlékezésnek szentelve GÁBOR DÉNES EMLÉKÉVEK 2020-2021 címen indít jubileumi eseménysort.
Az eseménysor megrendezéséhez az alapítvány támogatókat keres.

Az Elnökség megköszönte a tájékoztatást és az elnökség tagjai megígérték, hogy lehetőségeikhez mérten csatlakoznak a támogatók köréhez.

 

 

 

2. Várnai Anikó Díj

Dr. Kovári Zoltán elmondta, hogy Várnai Anikó szabadalmi ügyvivő az Interinno Szabadalmi Iroda egyetlen tagja   2020. novemberében váratlanul elhunyt.
Az Ügyvivői Kamara a Kovári Kft-t bízta meg az iroda lezárásával és az ügyek folytatásával. Az örökösökkel való megállapodás értelmében az ebből származó munkadíjbevétel egy része őket illeti három éven keresztül. Ezt az összeget azonban ők szeretnék olyan célra fordítani, ami Várnai Anikó emlékének megtartásával támogatja valamilyen módon a hazai iparjogvédelmet.
Dr. Kovári Zoltán javaslata, hogy a MIE keretein belül hozzák létre  a Várnai Anikó Díjat. Az elnökségi tagjai közösen kezdtek el gondolkozni a megvalósításon. Mivel az Inferinno Szabadalmi Iroda lezárása, a futó ügyek rendezése még folyamatban van, az elnökségi úgy döntött, hogy szeptemberben ismét napirendre veszi a Várnai Anikó Díj létrehozásának kérdését.

 

 

 

3. A MIE őszi szakmai konferenciája

Az Elnökség megvitatta, hogy az őszi szakmai konferencia milyen formában kerüljön megrendezésre. A járványhelyzet javul, azonban még bizonytalan, hogy az őszi időszakban hogyan alakul a pandémiás helyzet. Természetesen jó lenne a hagyományokhoz visszatérni és személyes jelenléttel, esetleg hibrid formában – online közvetítéssel – megvalósítani a konferenciát.

Az Elnökség úgy döntött, hogy első körben felmérést végez a tagok körében, hogy ki melyik formát támogatja leginkább. A következő elnökségi ülésig Racsek Zsóka árajánlatot kér be a szállodáktól 2021. november 4-5-re.

  

 

 

Legközelebbi elnökségi ülés tervezett időpontja: 2021. július 6.,13 óra, online

 

 

K.m.f
Dr. Pethő Árpád
ügyvezető elnök