Delegációk archívuma
Vissza a Belföldi hírek oldalra

 

A Pekingi Szellemi Tulajdon Hivatal
delegációjának látogatása
a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnél

 

2016. április 21-én a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület elnökségének tagjai fogadták a Pekingi Szellemi Tulajdonvédelmi Hivatal (Beijing Intellectual Property Office, BJIPO) Szabadalmi Részlegének igazgatóját, Wang Dedao urat és delegációját.

A találkozón a kínai fél a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület működését, munkáját és a szellemitulajdon-védelmi ismeretek magyarországi népszerűsítését, oktatását kívánta megismerni. A megbeszélésen a MIE Elnökségének tagjai bepillantást kaphattak a BJIPO működésébe.

Az elnökség tagjai üdvözölték, hogy az utóbbi években egyre intenzívebbé vált a magyar-kínai iparjogvédelmi szakemberek együttműködése. Legutóbb 2015. októberében nagy szakmai érdeklődés övezte a kínai védjegyrendszerről tartott szemináriumot, amelyen többek között szó volt a kínai védjegyrendszer alapvető jellegzetességeiről, a védjegyjogban történt friss változásokról, a védjegybejelentés benyújtásáról és az eljárásokról a Kínai Védjegy Hivatalban, valamint a külföldi bejelentők számára érdekes főbb szempontokról.

A látogatás végén mindkét fél megerősítette további együttműködési szándékát.

A látogatáson készült fotók: